RÀDIOS LOCALS, RÀDIOS IL•LEGALS, RÀDIOS LLIURES

Fa poc mes d’un mes, la Generalitat de Catalunya, a través del seu Departament de Cultura i Mitjans Audiovisuals, va convocar als mitjans del tercer sector, els mitjans sense afany de lucre. La finalitat, es la regulació d’aquestes “associacions”, dins del mapa de la comunicació del nostre país.

Poques setmanes abans, en un acte desenvolupat al hotel Torre Catalunya, es va fer lectura d’un manifest en contra de les emissores il•legals, i entre els sotasignants, hi estàvem representats per la “Federació de Ràdios Locals de Catalunya”.
Curiosament, aquell manifest, també estava referendat per algunes ràdios que emeten a punts del dial que no els hi corresponen, com es el cas que ens afecta a nosaltres. La emissora manresana Styl FM, que des de fa alguns mesos, emet a la ciutat de Barcelona, pel mateix dial que nosaltres, essent una emissora comercial i privada, incompleix d’aquesta manera el manifest que va signar.

La ràdio local, no es cap negoci, no som empreses, amb pressupostos elevats i grans mitjans tècnics. La nostra finalitat, es poder comunicar i transmetre als que tenim més a prop, allò que esdevé al costat de casa seva, difondre les activitats culturals i socials que es fan als seus barris, i donar l’oportunitat a molta gent que s’estima aquest mitjà, a aprendre.
La informació de proximitat, es la que els grans mitjans i les grans cadenes de ràdio obliden. Nosaltres no patim el “estres” de les audiències, ni la censura de la manipulació política del mitjans. Es aquesta llibertat la que ens dona força per tirar endavant i millorar dia a dia.

Potser les ràdios locals, hauríem de col•laborar mes entre nosaltres, compartir informació i espais, fer pinya i demostrar al les administracions, que som una part important del teixit de la ciutat. Les ràdios de proximitat, bé, no totes però la majoria, no ens deixem manipular per partits polítics, religions o ideologies, som lliures de pensament i respectuosos amb tots.



Volem una regulació, una llei que ens defensi i que també faci fora a qui no la compleixi, però respectant la nostra feina, la nostra llibertat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Programació d'estiu

Fonoteca de la Ona de Sants-Montjuïc

Es Nadal, també a l'Ona de Sants-Montjuïc